# How Far Is 70 Miles In Hours?

## How long does it take to go 1 mile at 80 mph?

But wait, 80 miles per HOUR, we need to convert our unit of measure to hours.

So, 1 hour = 60 minutes and 1 minute = 60 seconds, 60 x 60 = 3,600 seconds in one hour.

Now we’ve got something we can work with: 3600/80 = 45 seconds.

It takes you 45 seconds (under a minute) to travel 1 mile..

## How long is a 20 mile car ride?

If you divide the 15 miles per 12 minutes by 3 you get 5 miles per 4 minutes. That means you can travel the last 5 miles in another 4 minutes. So it would take 16 minutes to travel 20 miles.

## How long does it take to drive 100 miles at 70 mph?

One hour 25 minutes and 43 seconds.

## How long is a 500 mile drive?

7.14 hours not including gas, breakdowns, restroom breaks etc. You will probably average less than 70 mph with speed zones, construction, getting stuck behind slow vehicles. I would schedule 10 hours even though in a perfect world a little over 7 hours would be correct. 500 divided by 70.

## How far can you walk in 11 hours?

While your body is made for walking, the distance you can achieve at an average walking pace of 3.1 miles per hour depends on whether you have trained for it or not. A trained walker can walk a 26.2-mile marathon in eight hours or less, or walk 20 to 30 miles in a day.

## How long does it take to drive 100 miles at 50 mph?

Distance = 100 miles if you state that you wanted to complete the journey in 2 hours or you could say that your average Speed is 50 mph. Distance = 100 miles, Time = 4 hours, Therefore the average Speed was 25 mph.

## How many hours would it take to travel 100 miles by car?

To travel 100 miles, you need 100 minutes or 1 hour and 40 minutes. For speeds not as convenient as 60, time = distance divided by speed. Answer: It takes 1 hour and 40 minutes to travel 100 miles at 60 miles per hour.

## How many miles can you drive in 1 hour?

Your average speed is then 100 miles divided by 1.5 hours which equals 66.67 miles per hour. When calculating miles per hour for distances that take only minutes, you convert the number of minutes to fractions of an hour. For example, suppose it takes you 15 minutes to travel 6 miles.

## How many hours is 72 miles?

Answer it will take 1 hours to travel 72 miles at 72 miles per hour. M travelled from H to T at a certain speed and returned at a certain speed.

## How many miles is 2 hours walking?

The average person walks approximately 2 miles per hour. So, if you walk at an average pace for an hour, you’d be able to walk 2 miles. A good range should be anywhere from 1 (slow pace) to 4 (fast pace). If you are walking 5 miles or more in an hour, you are no longer walking but rather jogging or running.

## How many minutes does it take to drive 1 mile?

rate = distance / time = 60 miles / 1 hour = 60 miles / 60 minutes = 1 mile / minute. So one minute to travel one mile.

## How long will it take to travel 20 miles at 80 mph?

30/2 = 15 so it takes 15 minutes to travel 20 miles.

## How many miles is 2 hours away?

so, d = 70 miles / hour X 2 hours = 140 miles.

## How long does it take to travel 100 miles at 80 mph?

CardsTerm At 5 mph, how long does it take to travel 20 miles?Definition 4 hoursTerm At 100 mph, how long does it take to travel 150 miles?Definition 1 hour 30 minutesTerm At 80 mph, how long does it take to travel 60 miles?Definition 45 minutesTerm At 80 mph, how long does it take to travel 80 miles?Definition 1 hour98 more rows•Feb 6, 2012

## How far can you walk in 1 hour 30 minutes?

Aim to walk continuously for 30 – 60 minutes most days of the week to lose weight walking. If you walk at a brisk pace for 30 minutes, you’ll cover a distance of about 1½ to 2 miles (2.5 to 3.3 kilometers).

## How far can you walk in 1 minute?

The average walking speed of a human is 3 to 4 miles per hour, or 1 mile every 15 to 20 minutes.

## How long does it take to drive 120 miles at 60 mph?

It took Joe 2 hours to drive 120 miles at 60 mph, and it took 3 hours at 40 mph, giving us a total time of 5 hours. In the steps above we calculated total distance (120 miles + 120 miles = 240 miles), and we just found total time (5 hours).